Talking Heads

Zuidwaarts

Tussen de bedrijven door een tasty burger verorberd in de Ground Zero Blues Club, die qua vintage design onwillekeurig deed denken aan 'Se7en', de bloedstollende film starring mede-eigenaar Morgan Freeman. Turend naar het kleine podium verzuchtte de voorman van de groep waar Limburg trots op is: “Wat zou ik hier graag een keer optreden.”

Paul Simon - Een witte wereldmuzikant

Wie zou er nou oor hebben voor Afrikaanse muziek in een Amerikaanse verpakking? Paul Simon kon het wel schudden, zo verwachtten de recensenten wereldwijd, die al even eensgezind oordeelden dat er sprake was van een absoluut meesterwerk. Uiteindelijk zouden er mondiaal over de vier miljoen exemplaren van 'Graceland' over de toonbank gaan.

Vampire Weekend - Upper West Side Soweto

Hoe zouden de Talking Heads hebben geklonken als ze dertig jaar na dato waren geboren? Misschien wel als Vampire Weekend, dat met academische en tegelijk aanstekelijke pop momenteel furore maakt. "We proberen een soort non-rock te maken."

David Byrne - Qu’est-ce que c’est?

David Byrne praat zachtjes en aarzelend, waarbij hij teneinde zijn gedachten te ordenen pauzes van soms wel tientallen seconden inlast. Geregeld ontvalt hem een licht vibrerend ‘uh-oh’, bijvoorbeeld ter relativering van zijn uitspraak dat op zijn gelijknamige nieuwe soloplaat ‘het multiculturele karakter van onze maatschappij’ weerklinkt.

Abonneer op RSS - Talking Heads