Sharleen Spiteri

Fender Telecaster - Meer voor mannen

De Fender Telecaster was speciaal gemaakt voor country, maar bleek net zo geschikt voor rock en blues. In de popmuziek blijft deze elektrische oergitaar tot op de dag van vandaag veelgebruikt. In zesenzestig jaar is er aan het oorspronkelijke ontwerp niets veranderd en waarom ook? Om met Chuck Prophet te spreken: “Perfectie valt nu eenmaal niet te overtreffen.”

Uit

Wat had ze er zin in. En wat kregen ze er goede zin van, de meisjes van veertigplus. Ze dansten en ze zwaaiden en ze klapten en ze joelden en ze zongen dat het een aard had. Een concert van Texas, dat is een stel vriendinnen aan de rol met zangeres Sharleen Spiteri als gangmaakster.

Texas - Geloof, angst en liefde

"Tot op de dag van vandaag kom ik graag en vaak in platenwinkels," vertelt Texas-boegbeeld Sharleen Spiteri. "Als jong tienermeisje vond ik het opwindend om op zaterdagmiddag die bakken met singles door te vlooien en alle hoesjes te bekijken. Om nog maar te zwijgen van die stoere jongens naar wie ik stond te lonken.”

Texas - De vrije loop

“Wat willen wij meisjes op een avondje uit? Niet wat de jongens willen. Wij meisjes willen alleen maar dansen. Ja toch? Wat zeg je? Wil jij ook best wel dansen? Met mij? Ja? Oké, kom dan maar. Help hem even het podium op, wil je.” En daar staat hij dan in zijn bezwete Texas-T-shirt, de trui om het middel geknoopt, zij aan zij met zijn idool Sharleen Spiteri.

Abonneer op RSS - Sharleen Spiteri