Little Steven

Little Steven - Een man met een missie

“Al had ik op de maan moeten beginnen,” reageert Steve van Zandt laconiek, gevraagd of hij niet stierf van de zenuwen toen zijn groep Little Steven And The Disciples Of Soul voor het eerst in de openbaarheid trad. Het komt immers hoogst zelden voor dat een podiumdebuut plaatsvindt ten overstaan van een miljoenenpubliek.

Bruce Springsteen - Het Elfde Gebod

Bruce Springsteen maakte gedurende de eerste helft van de jaren zeventig furore met zijn meeslepende marathonconcerten. "Ik realiseer me heel goed hoe extreem mijn optredens zijn," weet hij. "Ik hou van het gevoel dat ik de grens van het mogelijke heb bereikt. En dan wil ik verder, het gebied van het witte licht in.’”

Achteraf

Na ruim twee uur dampende soul, rock en blues werpt Southside Johnny een blik op zijn polshorloge. “Nog maar twintig minuten,” constateert hij met enig leedwezen. Op slag van half een, het tijdstip waarop de vergunning voor levende muziek in de Tivoli afloopt, eindigt de laatste toegift.

Little Steven - Tussen garage en stadion

Met zijn onafscheidelijke hoofddoek, huidstrakke broek en tot net boven de navel dichtgeknoopte blouse ziet Steve Van Zandt er nog steeds uit als een kleurrijke zigeuner die op de kermis de kost verdient als waarzegger.

Abonneer op RSS - Little Steven