Guus Meeuwis

JW Roy - Over en weer

Na zonneschijn komt steevast regen. Huwelijk alsnog naar de filistijnen en, een geluk bij een ongeluk, pats daaroverheen de nieuwe liefde van zijn leven. Inspiratie edoch nul komma nul, want al te verward en de uitputting nabij. Pas na twee jaar begon het weer te borrelen en te gisten, daar in die woonboot aan het Buiten-IJ van Amsterdam.

Vermijdbaar

De vraag dringt zich op: waar doet Jelle Paulusma, bijna vijftig, het nog in hemelsnaam voor? Want om met Jan Rot in diens vorige leven te zingen: "God straft wie rocker in Holland wil zijn." Alhoewel?

JW Roy - Tekst & Muziek

'JW Roy Weet Het Zeker…' is een verzameling persoonlijke liedjes, gebaseerd op observaties, ontmoetingen en overpeinzingen. Maar hoe valt het te rijmen dat hij even makkelijk meeschrijft aan het repertoire van volkszanger Guus Meeuwis? “Alleen maar met jezelf bezig zijn, vind ik erg benauwend.”

Amoureus

Toegegeven, 'Amoureuse' ontleent zijn dramatiek een beetje goedkoop aan de vage situatie. Hun eerste nacht samen lijkt namelijk meteen ook hun laatste. Maakt niet uit, het gaat om het moment.

Abonneer op RSS - Guus Meeuwis