Don Henley

Eagles - Boven de wolken

“De Eagles hebben zich uit de naad gewerkt en ondertussen ongelimiteerd de beest uitgehangen,” aldus Don Henley, die samen met kompaan Glenn Frey gold als de Lennon & McCartney van de countryrock. “Maar in tegenstelling tot zoveel anderen zijn wij er toen niet aan onderdoor gegaan. Pas achteraf beseften we hoezeer we van geluk mochten spreken.”

Check out

The Teen King, zo noemden ze hem binnen de Eagles, de grootste Amerikaanse popgroep van de jaren zeventig. Want gedurende die hedonistische hoogtijdagen lagen de bimbettes voor Glenn Frey klaar gelijk de lijntjes cocaïne op een spiegel.

Don Henley - Het beest in de mens

Voor iemand die gedurende de gehele jaren zeventig met de Eagles een 'life in the fast lane' heeft geleid, ziet Don Henley er nog verrassend ongehavend uit. Ontspannen onderuitgezakt, waardoor een beginnend buikje zichtbaar wordt, praat de notoire tobber opgeruimder dan verwacht met een onvervalste Texaanse tongval.

Glenn Frey - Uit een goed nest

Het is even over half negen, wijst de klok in de grote kleedkamer van Tivoli in Utrecht, waar Glenn Frey over een klein uurtje op moet. Nadat hij uit een flight case met peperdure merkkleding zijn keus heeft gemaakt en zich heeft omgekleed, schiet er nog een kwartiertje over. “De rest van de tijd heb ik nodig om te mediteren en een shotje te zetten.”

Eagles - En de hel vroor dicht

Op de kop af dertig jaar nadat ze voor heet eerst het nest verlieten, vliegen de Eagles weer over Europa. Op naar Keulen voor een avondje onverbeterlijke nostalgie à raison van DM 179,80.

Abonneer op RSS - Don Henley