John Mellencamp

Ry Cooder - Aan de bron

"Als er een muzikale vorm van integratie plaatsvindt, gebeuren er altijd fascinerende dingen," zegt Ry Cooder. "Neem de Tex-Mex die door Mexicanen en cowboys is uitgevonden. Of de invloed van het Hawaiiaanse gitaarspel op de hillbillies. En vergeet niet de reggae die is voortgesproten uit de rhythm ’n’ blues. Om maar te zwijgen van de rock ’n’ roll zelf."

Folkore

The Boss laat me toch niet los. Want als het om helden gaat, ben ik zo trouw als een hond, ook al zijn hun gloriedagen voorbij. Toegegeven: aan enthousiasme, toewijding, zendingsdrang, geloofwaardigheid en charisma heeft Bruce Springsteen nog niets ingeboet. Alleen vind ik zijn werk steeds meer van het kaliber van dik hout zaagt men planken.

John Mellencamp - Hart van Amerika

Hij werd in de late jaren zeventig gelanceerd als het instantpopidool Johnny Cougar, dat zich onder de naam John Cougar Mellencamp opwerkte tot de plattelandse tegenhanger van Bruce Springsteen. Tegen het einde van de eeuw dreigde hij in de onvoltooid verleden tijd te verdwijnen, maar in de jaren nul begon John Mellencamp (58) aan zijn derde muzikale leven.

Hoop

Hoop, het is een nepgevoel. Oké, hoop staat ook voor verlangen, verwachting, vertrouwen ‒ zij het niet voor wie in zak en as zit. Want zonder uitkomst is hoop waardeloos: het lijkt iets te beloven, terwijl je op niets hoeft te rekenen.

Abonneer op RSS - John Mellencamp