Gillian Welch

Cabaret

Natuurlijk is het vloeken in de kerk om hardop stiekem te vinden dat het Avalanche Quartet mooier klinkt dan Leonard Cohen zelf. Geen kwaad woord over diens eigen voordracht, maar werden al zijn albums na die onovertroffen 'Songs'-trits soms niet verknoeid door een foeilelijke begeleiding? Nou dan.

Diana Jones - De verloren dochter

"Lange tijd leek het me niet legitiem om als adoptiekind uit New York te klinken als een geboren zuiderling, ook al is mijn moeder dan geboren en getogen in de Smokey Mountains," zegt Diana Jones. "Maar na de dood van mijn opa heb mij daar overheen weten te zetten – niet in de laatste plaats ter nagedachtenis van hem."

Gillian Welch - Als een mes in het vlees

Die novemberdag waren Gillian Welch en David Rawlings vanuit Keulen naar Amsterdam komen rijden. Sinds eind juni trok het duo kennelijk onvermoeibaar van hot naar her, eerst in Amerika en vervolgens in Europa. “Toen we de auto parkeerden om op het vliegtuig te stappen, hadden we bijna vijftigduizend kilometer afgelegd.”

Ane Brun - Een vorm van emotionele chaos

Na een hemels mooi concert zit Ane Brun zich in een overvolle kleedkamer met een blikje pils binnen handbereik te goed te doen aan een zak chips. Straks gaat het vanuit de Paradiso rechtstreeks naar Hilversum, waar ze de volgende ochtend in 'Goedemorgen Nederland' zal verschijnen. Slapen gebeurt vannacht in de tourbus op het parkeerterrein bij de tv-studio.

Abonneer op RSS - Gillian Welch