Cuby + Blizzards

Daniël Lohues - Allenig

Koken, dat mag hij ook graag doen. Zo bereidt hij voor zichzelf wel eens een diner van vier, soms vijf gangen. Zit hij daar moederziel alleen aan die grote tafel. “Mooie wijn erbij, kaarslicht, Mozart op, rustig aan.” Naast zich binnen handbereik pen en papier, want de muziek, die gaat altijd maar door bij Daniël Lohues.

Volbracht

Harry Muskee is dood. Voor wie niet tot zijn intimi behoorde: plotsklaps. Aan de vooravond van zijn zeventigste verjaardag voelde hij dat hij iets ernstigs onder de leden had. Kanker, zo kwam binnen de kortste keren aan het licht. Een feestelijke festivaloptreden in Grolloo bleek zijn zwanenzang, amper vier maanden later legde hij zijn laatste loodje.

Tres Manos - Een soort meditatie

“Genialiteit valt niet te verwerven, dit in tegenstelling tot virtuositeit, maar die twee zaken worden nogal eens met elkaar verward. Dat ik snel door die vakjes op een gitaar kan gaan, zegt mij persoonlijk dan ook weinig meer," aldus René van Barneveld alias Tres Manos, gitarist extraordinair bij de Urban Dance Squad, Neerlands invloedrijkste rockgroep aller tijden.

Ciao

Zijn aangekondigde zelfmoord voerde Herman Brood uit door van het dak van het hoofdstedelijke Hilton te springen, terwijl naar verluidt enkele dagen later U2-voorman Bono zou langskomen om een hoesontwerp te bespreken.

Saluut

John Lee Hooker is gestorven. Eindelijk, had ik er haast bij geschreven, want voor mijn gevoel was de man al stokoud toen ik als puber zijn muziek leerde kennen via elpees van The Animals en Cuby + Blizzards.

Abonneer op RSS - Cuby + Blizzards