Adele

Tobias Jesso Jr. - Een laat begin

“This is beautiful, click away,” aldus de sporadisch twitterende Adele, goed voor een slordige 22 miljoen volgers. De link voerde naar de video van 'How Could You Babe', een bluesy ballade van een zekere Tobias Jesso Jr., door popsnobs vorige zomer al getipt als een belofte voor de toekomst. “Je begrijpt: de hemel brak voor mij open.”

Diep

Het volgende lied zou hij graag aan iemand willen opdragen, ook al houdt hij er zelf niet zo van als anderen dat doen, maar goed, in dit speciale geval mag hij er zich wel aan bezondigen – en zonder verder een woord begint Ed Laurie te spelen.

Adele - Diva in de dop

Met los opgestoken haar, in zwart huispak en op blote voeten opent ze de hotelkamerdeur, een en al geurend naar doucheschuim. Bij het voorstellen voelt haar hand zelfs nog een beetje vochtig aan. Prettig kennis te maken: Adele. Begin twintig pas en nu al een zangeres uit duizenden. En met ogen om in te verdrinken.

Schraal

Nu willen vijftigplussers op een feest wat later op de avond steevast dansen en dat kan kennelijk bij uitstek op soulklassiekers. Je zou het eigenlijk moeten kunnen verbieden, vind ik persoonlijk. Het is echt geen gezicht en daarbij speelt er een hoop jeugdsentiment in mee.

Abonneer op RSS - Adele